Rauma Triennale levittäytyy Turkuun

Poly-pallo.jpg

Vapise joulurauhan julistus, täältä tulee Tylsyyden maa, eräs ankeuden aikakausi!

Rauman freinetkoulun viidesluokkalaisten Rauma Triennaleen toteuttama kuunnelma nimeltä Tylsyyden maa, eräs ankeuden aikakausi pääsee esille myös Turussa. Kaupunkitaidefestivaali Olohuone 306,4 km2 tuo kuunnelman osana ohjelmistoaan Vanhan suurtorin laidalle – samaan paikkaan, jonne kaupunkilaiset kerääntyvät kerran vuodessa kuuntelemaan joulurauhan julistusta.

Kuunnelma on esillä Brinkkalan pihan porttikongissa 7.–8.6. Festivaaliviikonlopun jälkeen teos on koettavissa Turun pääkirjaston musiikkiosastolla kesäkuun loppuun saakka, 7.–28.6.2019.

Tylsyyden maa, eräs ankeuden aikakausi -kuunnelman lähtökohtana on maailma ilman internetiä. Se sijoittuu Tylsyyden maahan, jossa elelevät koululaisten luomat hahmot, kuten Swäg-Pörrö, Tylsistynyt Tiina, Slime ja Seppo. Kuunnelma on syntynyt lastenkirjailija, sanataideopettaja Karoliina Suoniemen ja äänitaiteilija Jukka Hervan tiiviissä ohjauksessa. Sen on kuratoinut Anna-Kaisa Koski.

Kuunnelma saa ensiesityksensä Rauman paikallisradio Ramonassa (93,3 MHz, 97,3 MHz tai nettiradio) tiistaina 4.6. klo 18 uutisten jälkeen, ja se on koettavissa Rauman Taidemuseossa osana triennaalia koko kesän.

Turkulainen Olohuone 306,4km² -kaupunkitaidefestivaali on avoin, eri taiteenaloja yhdistävä tapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea taidetta yllättävissä paikoissa ja tilanteissa. Vuoden 2019 festivaali on järjestyksessään neljästoista.

Tylsyyden Ylistys