Mediatiedote
Julkaisuvapaa 27.2.2019

UUSI KANSAINVÄLINEN NYKYTAITEEN TRIENNAALI RAUMALLE

Ensimmäinen Rauma Triennale kutsuu vaalimaan tylsyyttä ja tarkastelemaan sen monia sävyjä. Digitalisoituva, globaali ja ärsykkeitä tulviva nykyhetki tavoittelee kaikin keinoin tylsyydeltä välttymistä. Mutta jos luovumme tylsyydestä, menetämmekö samalla jotain muuta? Onko tylsyydessä jotakin arvoa, josta meidän olisi syytä pitää kiinni?

Rauman taidemuseoon ja julkiseen tilaan sijoittuvan näyttelyn teoksissa tylsyys on läsnä monin tavoin: työläänä tekniikkana, sisällöllisenä verkkaisuutena ja hidasta tarkastelua vaativana ulkomuotona. Teokset haastavat viipymään äärellään. Ne muistuttavat tylsyyden olevan paitsi pitkäveteisyyttä, ikävystymistä, apatiaa ja yksitoikkoisuutta, myös lekottelua, lepoa, keskittymistä ja käpertymistä.

Paikallinen koululaisryhmä toteutettaa näyttelyyn kuunnelman, joka käsittelee ajatusta maailmasta ilman internetiä. Teos pohtii kysymyksiä ajasta, sen kulumisesta ja käyttämisestä, tylsyydestä sekä läsnäolosta.

Rauma Triennale 2019 – Rakas tylsyys -näyttelyn taiteilijat ovat Nabil Boutros, Emma Jääskeläinen, Hertta Kiiski, Maija Luutonen, Paulien Oltheten, Sari Palosaari, Jaan Toomik ja Elina Vainio. Triennalen kuraattoreina vuonna 2019 toimivat Anna Vihma ja Anna-Kaisa Koski.

Triennalen juuret ovat Rauman taidemuson vuosina 1977–2016 järjestämässä Itämeren alueen nykytaiteen biennaalissa, joka on vakiinnuttanut asemansa yhtenä alueen keskeisimmistä nykytaidetapahtumista.

raumatriennale.fi
@raumatriennale
#raumatriennale

Lisätiedot:
Tiedottaja
Johanna Salmela
johanna.salmela@rauma.fi
040 572 3213

Kuraattori, kuunnelma ja yleisötyö
Anna-Kaisa Koski
koski.annakaisa@gmail.com
040 542 3169