TYLSYYDEN MAA, ERÄS ANKEUDEN AIKAKAUSI
Kuunnelma


Rauman freinetkoulun viidesluokkalaiset ovat toteuttaneet osaksi Rauma Triennalea kuunnelman, jonka lähtökohtana on ajatus maailmasta ilman internetiä. Kuunnelma sijoittuu Tylsyyden maahan, jossa elelevät koululaisten luomat hahmot, kuten Swäg-Pörrö, Tylsistynyt Tiina, Slime ja Seppo.

Tylsyyden maa, eräs ankeuden aikakausi -niminen kuunnelma on syntynyt kevään aikana koululla järjestetyissä sanataide- ja äänityöpajoissa keskustellen, kirjoittaen, piirtäen ja kuunnelman äänimaailmaa suunnitellen. Käsikirjoituksensa tueksi koululaiset ovat luoneet tylsyyden maahan sopivaa musiikkia ja erilaisin foley-tekniikoin toteutettuja ääniä. He ovat myös toimineet kuunnelman äänittäjinä repliikkejä ja sen muuta äänimaailmaa tallentaen.

Kuunnelma on syntynyt lastenkirjailija, sanataideopettaja Karoliina Suoniemen ja äänitaiteilija Jukka Hervan tiiviissä ohjauksessa ja sen on kuratoinut Anna-Kaisa Koski.

Tylsyyden maa, eräs ankeuden aikakausi saa ensiesityksensä Rauman paikallisradio Ramonassa (93,3 MHz, 97,3 MHz tai nettiradio) tiistaina 4.6. klo 18 uutisten jälkeen. Kuunnelma on koettavissa Rauman Taidemuseossa osana triennaalia koko kesän.


Internet täytti juuri 30 vuotta, kosketusnäyttöinen älypuhelin on ollut kanssamme jo ainakin 12 vuotta. Mitä tylsyys tarkoittaa post-älypuhelin-sukupolvelle, joilla ei ole muistijälkiä ajattomista ajoista? Onko heillä koskaan tylsää?
— Anna-Kaisa Koski, kuunnelman kuraattori

Kuunnelma_paperi_pysty.jpg